Vizsla

Első hetünk mérlege

Éppen egy hete, hogy új keretek közt dolgozunk. Egy kis beszámoló, mit is tettünk ezekben a napokban.

A 21. században elengedhetetlen, hogy egy egyesületnek facebook oldala legyen, így a miénk is megszületett…bár most már egy napja technikai okok miatt nem tudjuk használni, bízunk benne, hogy hamarosan újra nyomon követhetitek életünket. Nagyon várjuk, hogy elérjük az 500 lájkot! 🙂

www.facebook.com/vizslamentes

Első két védencünk Vincent és Puszedli, mindketten január 20-án kerültek gondozásunkba.

Vincentet a Pápai Állatvédőktől vettük át, súlyos fülsérüléseket szenvedett egy kutyafalka támadása által. Gondos ideiglenes befogadója szorgalmasan jár vele a kötözésekre, s mára elmondhatjuk, Vincent kétfülű vizsla marad a jövőben is! A hamarosan esedékes ivartalanítással együtt egy korrekciós műtéten is átesik majd. Ezek után viszont már semmi akadálya nem lesz annak, hogy végleges gazdához kerüljön. Addigis várjuk azok jelentkezését, akik úgy érzik, tudnák biztosítani Vincent számára a boldog, gondtalan vizslaéletet.

Vincent

Puszedli 3-4 év körüli vizslalány, egy határmenti faluban sérülten találták. Valószínűleg kölykei is voltak már. Sebei szépen gyógyulnak, ideiglenes befogadónál lábadozik. Ő német partnerünknél keres gazdit.

Puszedli

Január 22-én két új védencünk érkezett.

Spam, a kis münsterlandi vizsla a Gyöngyösi gyepmesteri telepen élt, már november óta. Mivel semmi érdeklődés nem volt rá, bizonytalanná vált további sorsa, így igazán szerencsésnek mondhatja magát, hogy rátaláltunk. Spam ideiglenes befogadójánál bizonyítja fajtája nagyszerűségét: rendkívül alkalmazkodóképes, nyugodt, barátságos kutyus, a szabályokat azonnal megé
rti és alkalmazza. Gazdiját Németországban keresi.

Spam

Sophie a székesfehérvári ASKA-tól került hozzánk, nem kis meglepetést okozva már a legelső percben… hiszen a Bruce nevet tartogattuk számára abban a tudatban, hogy kan kutyánk érkezik. Sophie sajnos alaposan megfázott a hideg nedves időkben a kennelben, így most orvosi kezelés alatt áll. Szépen gyógyul, vadászösztöne is kezd felébredni, kedvenc elfoglaltsága már a madarak kergetése. Gyógyulása és ivartalanítása után német gazdihoz költözik.

Sophie

Végül, de nem utolsósorban Nünüke… a facebookon komoly rajongótáborral rendelkező királylány. Nos, ő változatlanul Evelin gondoskodását élvezi, rendületlenül hízik és rosszalkodik, igazi kamasz vizsla vált belőle. Jogi státusza egyelőre nem tisztázott, de már a posta kezén van a hivatalos papír, amely szerint régi egyesületünk a mi gondozásunkba adja őt. Oltási programjának pótlása és ivartalanítása után várja majd a kérőket!

Nünüke Királylány

A legfontosabbak ezekben a napokban is a kutyák voltak számunkra, de rengeteg szervezést, egyeztetést igényelt a háttér kiépítése is.

Az Elveszett Állatok Alapítvány keretein belül megalapítottuk a Vizsla Mentő Önkéntes Csoportot, mely önálló munkát végezhet, saját hivatalos pecséttel és bankszámlaszámmal is rendelkezik.

Elveszett Állatok Alapítvány 

CIB 10702222-18113633-52000001

Hisszük, hogy együttműködésünk eredményes lesz, s minél több bajbajutott vizslán lesz lehetőségünk segíteni.

adó 1% palkátunk

Reklámok

About hunyadykata

Bár mintegy 30 évig „macskás” voltam, valahogy mégis úgy alakult, hogy lett egy kutyám is. Bodza, a labrador. Az ő igényeinek engedve kezdtem kutyaoviba, majd kutyasuliba járni, kerestem a kapcsolatot kutyás közösségekkel, s ismerkedtem meg állatvédő szervezetekkel. Általuk szerettem bele a vizslákba, s hazahoztam első ideiglenes kutyámat, Bibót. Őt sok másik átmeneti lakó követte, és Sándor személyében saját vizslám is lett.

Interakció

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: