Vizsla

Vincent, aki majdnem szent…

Vincent a Vizslamentés első védence. Pápai állatvédőkől került a gondozásunkba. Nevét pedig a híres festőről kapta, aki levágta a saját fülét. Na, Vincent nem önként esett át a csonkításon…kóbor kutyafalka tépte meg…és festőnek sem olyan tehetséges.

Vincentről ideiglenes befogadói így írnak:

Vinci egy rendkívül jól kezelhető kutya! Elképesztő, hogy mindazok ellenére, amiken keresztül ment nyugodtan viselt mindent: a füleinek a kezelését, az otthoni sebkötözéseket és a tisztításokat, a körülötte zajló eseményekre mindig csak farokcsóválással válaszolt. A simogatás a mindene!

Egész nap ellenne a gazdi közelében, aki vakargatja a fülét, ami gyönyörűen és rohamosan gyógyul, hála a Pótmaminak (na jó, és persze a dokiknak), aki mindent megtett a teljes gyógyulásáért. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is! Vincent eleinte igazi páfrány-vizsla volt. Ahova “letetted”, ott maradt. Mára már szépen kinyílt, de azért még van hova fejlődnie.

A séták alkalmával sok kutyával találkozik és mindig érdeklődve közelít feléjük. Kanokkal eddig nem volt problémája, de úgy gondoljuk, hogy egy határozott gazda való mellé, mert könnyen az ember fejére tud nőni. Ő egy igazi macsó, nem a törékeny vizsla-alkat! Nagyon szeret a bot után futni, ha nem dobjuk messze. Egyszer-kétszer már majdnem beállt a többi kutya kergetőzésébe is, de inkább elment szaglászni. Mert azt nagyon szeret! Már egyre messzebbre merészkedik el, de hívásra rögtön visszafordul.

A lakásban elég bizonytalanul mozog: konkrétan tolatva közelíti meg a szobáját. De amint biztos talaj (pl pokróc) van a lába alatt, akkor már semmi problémája. Imád a kertben lenni, az a mindene (a pótmami után). Ezért elsősorban olyan helyre ajánlanánk, ahol ki tud néha menni szaglászni. Autóban nyugodtan, szépen ülve/fekve utazik a hátsó ülésen. Kajában nem válogatós, csak sok legyen! Alap vezényszavakat nem ismeri. Most éppen az ülést gyakorolja (az egyik képen látható), de nem nagyon tetszik neki. Úgyhogy mindenképpen ráfér egy tanítás. Viszont ha valamit nem szabad, és rászól az ember, akkor azonnal megérti. A hangos szótól és- mint kiderült- a kéz lendítésétől fél, a hirtelen mozdulatoktól megijed. A füle nagyon szépen javul, és az ivartalanításon is átesett már!

Összefoglalva: Vincent egy remek kutya, akire igazán nincs panasz: lakásban nyugodt, egész nap a helyén durmol, a szabadban visszahívható és kutyákkal barátkozós. Folyton az ember közelében szeretne lenni, de nem tolakodó. Valakinek remek társa válna belőle egy életre!

Vincent gazdikereső videója:

Amennyiben szívesen megismerkednél Vincenttel, írj nekünk az

info@vizslamentes.hu e-mail címre!


Reklámok

About hunyadykata

Bár mintegy 30 évig „macskás” voltam, valahogy mégis úgy alakult, hogy lett egy kutyám is. Bodza, a labrador. Az ő igényeinek engedve kezdtem kutyaoviba, majd kutyasuliba járni, kerestem a kapcsolatot kutyás közösségekkel, s ismerkedtem meg állatvédő szervezetekkel. Általuk szerettem bele a vizslákba, s hazahoztam első ideiglenes kutyámat, Bibót. Őt sok másik átmeneti lakó követte, és Sándor személyében saját vizslám is lett.

Interakció

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: