Vizsla

Mit ér a vizsla, ha magyar?

Mi vizslákat mentünk. Ez ilyen egyszerű. Menthetnénk zsiráfot, vagy kerti törpét…mi vizslákat mentünk. És nem nézzük az a vizsla csokiszínű, szürke, foltos, féllábú, öreg, félszemű, egészséges vagy beteg. Mi csak a kajla pofájukat nézzük, a lapát füleiket, az értelmes szemüket…hogy a legnagyobb putriból kimentettek is úgy pózolnak a kanapén, mint akik világ életükben ott aludtak.

Szeretünk minden kutyát -néha jobban mint az embereket –  de a vizslákért dobog a szívünk. Nekünk az egy más kategória.

Sok időt töltöttünk, és sok energiát fektettünk a magyar vizsla fajtamentésbe…de mindig volt egy űr a szívünkben, hogy nem segítünk, mert nem magyar? Mert német? Mert olasz? Segíteni akartunk. Ezért született meg a Vizslamentés. Vizsla. Nem magyar, nem német, nem weimari, vizsla. Csak így egyszerűen.

És most, mintha a saját csapdánkba estünk volna bele…most kell szembesülnük vele, hogy nem minden vizsla csak vizsla a világ szemében…vannak kivételezettek. Egy weimari vagy egy olasz…megmozgatja az embereket, gazdijelöltek tolonganak…jelentkeznek segítők, mindenki hozzászól a témához.

Német vizsla? Hmmm, nehéz eset…sok van, ami segítségre vár…el sem hinnétek mennyi…és kevés, aki befogadná. Igen, ők keményebbek…ők konokabbak…de vizslák. Nekünk csak vizslák…

És mit ér a vizsla, ha magyar? Minap megosztottunk pár ideiglenes befogadó-keresést. A weimariért sorban álltak a gazdijelöltek…a magyar vizsla fiúra, aki mindössze 8 hónapos…senki nem jelentkezett.

Nem értjük. Mi másképp látjuk ezt, nekünk a 10 éves ősz pofás öreglány is vizsla…a meseszép weimari is vizsla, a problémás német is vizsla. Mi vizslát mentünk. Nem zsiráfot, nem kerti törpét. Nem magyart, nem weimarit, nem olaszt, nem németet…és sorolhatnám. Vizslát.

És szükségünk van rátok. Nézzétek a szemüket, a fülüket, a pofájukat…nézzétek, ahogy a kanapén nyújtózkodnak. Mindegy milyen színük van…ők egyszerűen csak vizslák. SOS befogadót keresünk!

Arnoldnak, a hatalmasra nőtt 8 hónapos kamasznak, akit gazdái egy erkélyre zárva tartottak, míg el nem kobozták őt a Tetovált Állatmentők. Vagy gazdit…egy otthont, egy kanapét. Mert minden vizsla megérdemel egy kanapét…legyen weimari, olasz, német vagy magyar…

Nem kutya. Vizsla.

Ha lehetőséged van befogadni egyet…

…szőrszínre való tekintet nélkül,

kérjük, írj az info@vizslamentes.hu

e-mail címre.

Életet mentesz vele. Nem duma. Tényleg.

Reklámok

Interakció

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: