Vizsla

Ősellenségek

Ha ősellenségekről beszélünk, elsőként mindig eszünkbe jut a kutya-macska párosa. Az embereket is két táborra osztjuk, vannak kutyások és vannak macskások.

Ez tényleg ennyire fekete-fehér lenne? Nálunk biztosan nem.

Gyakran szembesülünk a kérdéssel, hogy egy ideiglenes kutya macskakompatibilis-e?

Szerintünk a fő kérdés…a macska kutyakompatibilis-e? Hiszen lássuk be, a kajla vizslának a macska csak egy mozgó plüssállat…és minél jobban menekül, annál inkább zsákmány.

Egy igazi macska uralkodik, és átveszi a hatalmat! Onnantól kezdve ő lesz a falkavezér, és a vizsla csak játékszerré válik.

Mi a Vizslamentésnél mind macskások vagyunk…és van macskánk. Néha próbálkoznak tőlünk úgy vizslát vinni, hogy macska-gyilkolásra kell. Rossz ajtón kopogtatnak! Mi hiszünk a macskák felsőbbrendűségében. És abban, hogy egy jó falkavezér rendet tart..még az ősellenségek között is.

S hogy miért született ez a blogbejegyzés? Az ősellenségekről, épp ma? Mert hisszük azt, hogy kutya vagy macska nem zárják ki egymást. Szerintünk egy a lényeg: hogy mindenki megtalálja a saját helyét.

Ha eddig macskásnak hitted magad, mégis szívesen befogadsz egy vizslát, kérjük, írj az info@vizslamentes.hu e-mail címre!

Reklámok

Interakció

3 thoughts on “Ősellenségek

  1. Sziasztok! Teljesen igaz amit írtok mert nekem is van egy vizslám aki egy cicával osztja meg az otthonát! Nálunk is a cica a “főnök”! 🙂 8 hetes volt a kutya mikor először találkoztak! Azóta eltelt 1 év és teljesen jól kijönnek egymással! Játszanak,néha még együtt is alszanak szóval….éljen a kutya macska barátság!!!

    Posted by Kiss Viki | 2012/04/25, 21:01
  2. Nálunk is megalázkodik a mamlasz 40 kilós kutyuskám a macska előtt 🙂 Egyértelműen a macska dirigál, a kutya pedig összehúzza magát, és tűri, hogy a macska a farkával mulasson 🙂

    Posted by Névtelen | 2012/04/25, 22:15
  3. Csatlakozom az íráshoz. Nálunk 2 saját macska, egy 14. évét töltő kutya van, de ahány ideiglenes beteszi a lábát a lakásba a fiatal macska elé áll, kihúzza magát és el van döntve a dolog. Amíg nálunk van a kutya, addig csak másodhegedűs a macska mögött. Megér egy viselkedéskutatást szerintem a kommunikációjuk.

    Posted by Klára | 2012/04/26, 05:14

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: