Vizsla

Számvetés félúton

Ünneplünk. Ma féléve, hogy a Vizslamentés megalakult…vagyis épp hat hónapja volt egy szerdáról csütörtökre virradó nehéz éjszakán.

Az önállósodásunkat sok ellenséges hang és még több kétely kísérte. A jószándékú kétkedők is úgy gondolták, hogy két vizslamentő szervezet között elforgácsolódik az erő, és a kutyák isszák meg a levét.

Nem volt könnyű, mindent a semmiből kezdeni el. Ma, félév elteltével, megállunk kicsit, egy blogbejegyzés erejéig. Eddig mindig a szívetekre akartunk hatni, érzelmekre…de ma este egyszerűen csak beszéljenek a számok.

Félév, 6 hónap alatt 72 kutya volt/van a gondozásunkban. Ez azt jelenti, hogy havonta 12 vizslát veszünk át, tehát hetente 3-at, körülbelül 2-3 naponta egyet. Sok? Borzalmasan sok! Ezeknek a kutyáknak mind befogadót kell találni, fuvart szervezni, orvoshoz vinni (általában nem is egyszer), szocializálni, megismerni, és végül megtalálni számára az ideális gazdit.

72 vizsla. És még csak az év felénél tartunk, az első évünk felénél!

Ezek közül a kutyák közül 47-nek találtuk meg az ideális családot. Egy részüknek itthon, egy részüknek külföldön. Sokszor kapjuk meg a kérdést, miért kell külföldön örökbe adni vizslát. Több oka is van, de a legfontosabb, hogy partnereink segítségével még több vizslának van esélye gazdához kerülni.

Szám szerint a 47 gazdis vizslából 27 talált Magyarországon otthonra, és 20 külföldön, nagyrészt Németországban.

Mindig érdekes a nemek aránya a kutyák között, és mivel mi nem magyar vizsla fajtamentés vagyunk, hanem vizsla fajtamentés is, nekünk fontos beszélnünk a fajták megoszlásáról.

Gazdához adtunk:

27 magyar vizslát (17 szukát, 10 kant)

12 német vizslát (6 szukát, 6 kant)

1 olasz vizsla fiút, Arturót

1 weimari lányt, Cimpát

1 kis münsterlandi fiút, Spamet

és 4 keveréket (1 kant, 3 szukát).

Sejthetitek, hogy a kölyök vizslákat és a fiatal szukákat könnyebb örökbe adni. Az eddig gazdisodott 47 vizslából 16 volt 1 éves kor alatt. Érdekes megjegyeznünk, hogy a kölyök kutyák ideiglenes családjait buktuk be a leggyorsabban. Konkrétan a 11 magyar gazdikereső kölyök/fiatal vizsla közül 8-at az ideiglenes családja tartott meg.

Számunkra az egyik legsokkolóbb szám, hogy az összes eddigi védencünk közül 15-be az ideiglenes családja szeretett bele. Ezt a mondatot leírom más szemszögből is: eddig 15 ideiglenes családot “buktunk be”, tehát 2,5-et havonta. Ez remek dolog (is), de közben nekünk mindig új és új családokra van szükségünk…mert a várólistánk hatalmas.

Félév, 72 kutya, ebből 47 már gazdás. Ez azt jelenti, hogy miközben ezeket a sorokat írjuk, 25 vizsla van a gondozásunkban. Az 25 ideiglenes családot jelent, 25 leendő gazdit, 25 fuvart, minimum 25 orvoslátogatást, és sorolhatnánk még…

Ez nem panasz. Sőt, ez a blogbejegyzés ünnep. Ma féléve, hogy kemény fába vágtuk a fejszénket, ma féléve, hogy a Vizslamentés lett az életünk a hét 7 napján, a nap 24 órájában.

Köszönjük, hogy mellettünk álltok, nélkületek nem ezeket a számokat írtuk volna most le.

Boldog “születésnapot” kívánunk minden védencünknek!

Reklámok

Interakció

2 thoughts on “Számvetés félúton

  1. Jó volt olvasni a féléves “beszámolótokat” Én azzal ünneplem hogy a Gunarasi strandon hirdetem létezéseteket a pólótokban 🙂

    Posted by Adrimacs | 2012/07/19, 11:44
  2. 🙂 ❤

    Posted by Névtelen | 2012/07/22, 10:51

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: