Vizsla

Pitypang, avagy az ellentmondások sokasága

Pitypang végre elhagyta a kórházat. Mindenki fellélegezhetne e mondat olvastán, ám a hír korántsem boldogságos. Történetesen 4 lábon sétál, medencesérülése miatt kicsit sántít, fél oldaláról hiányzik a bőr és az izmoknak egy része, ám korántsem ez a legnagyobb baj. A probléma odabent lakozik. Egy idegsérülés miatt nem tud csak katéterrel vizeletet üríteni, a nagyobb dolgok pedig hullanak belőle, hisz azokat meg nem tudja tartani. Fejben pedig tökéletes vizsla aki ért mindent, vagy ha nem is, de figyel és egy cseppet sem érzi magát betegnek.

Pitypang, Maya őrizetében

Nem titok, több állatorvos is elmondta, meddő amit csinálunk, sosem gyógyul fel, altassuk el. Részben igazat is kell adnunk nekik, mert élethossziglan így nem élhet, ezt beláttuk. Ám beszéltünk olyan orvosokkal is, akik bár biztosat nem tudtak ígérni, de legalább a reményt megcsillantották. Arra jutottunk, teszünk egy próbát, mert az esély mindenkinek jár. Pénteken bármennyire is ünnepnap lesz, egy neurológus szakorvoshoz megyünk a korábbi eredményekkel a hónunk alatt és természetesen jön Pitypang is vizeletes zacskót húzva maga után. Eljött az idő amikor ismét a csodákban hiszünk, ha már a mesékben nem tudunk!A házi ápolásról eddig is tudtunk egyet s mást, ám Pitypang esete többszörös odafigyelést is igényel. Gallért azért hord, hogy a sebét ne szedje szét, a katétert ne rágja ki magából. Kötés azért van rajta, hogy a sebe ne fertőződjön. A katéter a vizelet ürítése miatt elengedhetetlen és mindeközben szaladunk utána mintha csak kölyök lenne és takarítjuk a kipotyogó ürüléket. Ez az a pillanat amikor kínomban már magunkon röhögök, mert képes vagyok látni kívülről ezt a lehetetlen helyzetet.

Pitypang

 Pitypang ha egyáltalán felgyógyul, az rengeteg idő, elképesztő energia és még nagyobb csoda lesz. Most, hogy mindezzel szembesültünk már fel tudjuk mérni mennyi kötszer, mull lap, ragasztószalag, folyékony betadin, antibiotikum, vatta, spatula, fertőtlenítőszer, kutyapelenka, gumikesztyű, mennyi gyógyszer és vitamin, újabb és újabb vizsgálatok, röntgen felvételek kifizetése előtt állunk. A lista végtelen gyakorlatilag.

Arra kérünk kedves olvasó, ne törj pálcát felettünk az elszántságunkért, akkor se ha ez elveiddel nem egyezik. Ám akkor se tedd meg, ha elbukjuk a csatát és minden küzdelmünk hiábavalóvá válik és megtörténik a legrosszabb. Kérlek, próbálj meg megérteni minket! Ő egy vizsla, aki bajban van és mi minden tőlünk és lehetőségeinkhez mértet megpróbálunk megtenni érte! Ha tudsz segíteni, azt nagyon köszönjük és most minden pozitív gondolatért is külön hálásak vagyunk!

Reklámok

About hunyadykata

Bár mintegy 30 évig „macskás” voltam, valahogy mégis úgy alakult, hogy lett egy kutyám is. Bodza, a labrador. Az ő igényeinek engedve kezdtem kutyaoviba, majd kutyasuliba járni, kerestem a kapcsolatot kutyás közösségekkel, s ismerkedtem meg állatvédő szervezetekkel. Általuk szerettem bele a vizslákba, s hazahoztam első ideiglenes kutyámat, Bibót. Őt sok másik átmeneti lakó követte, és Sándor személyében saját vizslám is lett.

Interakció

2 thoughts on “Pitypang, avagy az ellentmondások sokasága

  1. Köszönöm, hogy vagytok! Nagyon örülök, hogy Pitypangot nem altattátok el a negatív orvosi vélemények után sem. Szívből drukkolok a sikerhez, bármennyire is hosszú folyamatnak ígérkezik!! Őszintén remélem, sikerülni fog!! Pitypang a leírásotok alapján jól érzi magát, szeret élni,akkor meg?

    Posted by 吉祥天 (@kichijoten) | 2012/11/01, 19:44
  2. Észre fogjátok venni, ha Pitypang netán feladná a küzdelmet. Ám amíg ez nem történik meg, VAN REMÉNY. Sok sikert, kitartást, és BOLDOG KARÁCSONYT!

    Posted by Drótos Pipacs | 2012/12/17, 19:26

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: