Vizsla

A mi szívünkben, 2012

Szilveszter éjjel van. Kint már tűzijátékoktól hangos a város. Elkészültünk. Felkészültünk. Bekapcsolt telefonnal és nyitott excel táblázatokkal várjuk az elveszett, talált vizslákat, ahogy tettük egész évben. Milyen év volt ez? Hihetetlen dolgok történtek velünk.  Azt mondják, amit az év első napján csinálsz, azt csinálod egész évben. Mi 2012. január elsején egy állatorvosi rendelőben végső útjára kísértük Klavu Papát, az öreg vizslafiút, aki Evelinnél volt ideiglenes…és bár életünk addig is orvosi rendelők és vizslaorrok között telt, még nem tudtuk, hogy 2012 számunkra a Vizsla Éve lesz. A Vizslamentés nem csupán egy közös szerelemből, barátságból és szeretetből született, ha nem így lett volna, nem éltük volna túl ezt az évet, amiben annyit bántottuk egymást…a vizslákért. Mert mindent ezért tettünk.

Most, szilveszter éjjelén mind megállunk kicsit, és visszagondolunk arra, mit is hagyott a szívünkben 2012. Mind a négyen, akik létrehoztuk ezt a csapatot kiválasztottuk a számunkra legfontosabb 3 kutyát, aki a leginkább megérintette a szívünket. Akik velünk voltak az első perctől kezdve, talán emlékeznek rájuk. Akik még nem, most ismerjék meg az ő történetüket. Velük kívánunk mindenkinek vizslaszeretetben gazdag, boldog új évet!

julisEvelin számára az egyik legemlékezetesebb kutya, Juliska, aki testvérével Jancsival érkezett hozzánk egy gyepmesteri telepről. Egy nagyon kedves ideiglenes befogadó vállalta őket együtt, azonban egy borzalmas reggelen azzal hívott minket, hogy Jancsi meghalt. Evelinnek az a reggel hagyott mély nyomot, és a küzdelem a helyi orvosokkal, a család lelkéért vívott harc, majd a hosszú hetekig tartó orvoslátogatás, hogy Juliska legyőzze a parvót. Juliska ma már Németországban él, boldogan és egészségesen.

hugó

 A másik kedvenc elég friss, ő Hugó. Karácsony előtt utazott el gazdájához. Hugó azért foglal el dobogós helyet Evelin szívében, mert az ő közös történetük messzire nyúlik vissza…egyszer már Evelin megpróbált segíteni rajta, de akkor sikertelenül. 2012-ben azonban Hugó megismerkedett a boldog gazdis élettel. Egy régi, szomorú történet méltó befejezése ez.

kökényEvelin harmadik kedvence, az idős vizslalány, Kökény. Mindig szívfacsaró egy-egy idős vizslát a gondozásunkba venni. Nem csak azért, mert egy életet hűen leszolgáltak egy gazdi mellett, aki végül megvált tőlük, hanem mert szinte reménytelen őket örökbeadni. Kökény azért került ebben a válogatásba, mert őt hajlott kora ellenére, hamarosan gazdisodás várja. Bízunk benne, 2013-ban még többen döntenek úgy, hogy nem csak a kölyökkutya az érdekes.

lázárKata első kedvence, nyilvánvalóan Lázár. Lázár olyan 10, esetleg 14 éves magyar vizsla úr, aki egész életét (!!!) láncon töltötte. Gazdája halála után azonban a rokonok már csak néha jártak hozzá, hogy megetessék. Lázárt végül elkobozták, s mivel egy ilyen öregúr nem túl kelendő még ideiglenesben sem, Katához került. A kezdeti nehézségek (harapás, ugatás, autóban hisztizés) ellenére, elrabolta Kata szívét, s már az ő saját kutyájaként ugatja végig a közös sétákat. És teljesen megfiatalodott!

mazliKata második kedvence épp Lázár ellentéte, Mázli. Mázlit és testvérét két kislány találta egy lépcsőházban, s bár közük sincs a vizslákhoz, nem tudtunk nekik nemet mondani. Kata néhány nap erejéig kipróbálta, milyen érzés újra babázni, s bár Mázli nagyon cuki, egyáltalán nem értjük, az emberek mit szeretnek a kölyökkutya tartásban. 😀 Mázli csak néhány napig boldogította Katát, de nagyon belopta magát a szívébe, és szerencsére már boldog gazdás kölök lett belőle.

PiszkeA harmadik pedig Kata szívében jelenlegi ideiglenese Piszke. Piszkét, a fiatal vizslalányt Gödöllőn találták, konkrétan besétált egy autómosóba, ahol epilepsziás rohamot kapott. Piszke elég komolyan beteg, naponta több gyógyszert szed…sokáig nem is találta az utat Kata szívéhez, azonban 2012 már úgy zárul, hogy Kata kezd szerelmes lenni. Piszke egy tündér, játékos, fiatal, labda- és kajamániás vizslalány. Szerencsére már őt is várja egy gazdi Németországban.

2012_07_30_Poppy_seta_026WJudit saját hosszúszőrűje, Pipacs miatt rajongója a hosszúszőrű magyar vizsláknak, akiket rendszeresen keverékeknek szoktak a gyepmesteri telepek nevezni. Mivel ez Judit szívügye, még sosem volt kérdés, hogy kihozunk-e egy hosszúszőrűt a gyepmesteri telepről. Idén több ilyen kutyus is volt a védencünk, de a legkedvesebb Poppy, ami a Pipacs angol megfelelője, s aki egy komoly betegség után már Angliában éli a királylányok életét.

klementina

Judit másik szerelme, az öreglány Klementina, aki igazából saját rövidszőrű vizslalányára emlékezteti. “Klementina olyan, mint amilyen Alma lesz öregen.” Szokta mondani.

Klementina nagyon kedves, nem tolakodó, nyugalmas öreglány, aki még mindig nagyon várja az igazit! Azonban WJudit nagyon meg fogja nézni, ki is viheti haza ezt az álomkutyát!

zsuzskaA harmadik kedvenc pedig a drótos vizslalány, Zsuzska, akit három fiával: Sándorral, Józseffel és Benedekkel együtt találtak egy mezőn borzalmas állapotban. Sajnos, a fiúk közül csak a mi Sanyink maradt életben, de az az odaadó szeretet, az a fájdalom, ahogy Zsuzska végignézte fiai haldoklását és elvesztését, az az erő, amit csak egy kutya tud mutatni, megérintette Juditot, és az egész csapatot. Zsuzskánk meseszép kutya lett, és boldog gazdis életet él.

valentinMJuditról mindig azt mondják, hogy az a kutya, akit ő választ, egy pokolfajzat lesz! Így került gondozásunkba Valentin, akit egy vidéki gyepmesteri telepről vettünk át, és megjárta a hadak útját…legalább három ideiglenes családot végzett ki, míg végül Heni kitartó kutyatréneri munkája után gazdához költözött.

A szomorú, hogy Valentinünk elveszett otthonából, s azóta sem került elő. Ha valaki látná ezt a gyönyörűséget, simogassa meg a fejét, mert nagyon szeretjük!

fröccsA második rosszfiú, Fröccs. Fröccsöt Judit az egri Bikavér ünnep után hozta el megtalálóitól, borzalmas állapotban. Fröccs néhány napot nála is töltött, s ezidő alatt olyan mélyen belopta magát a szívébe, hogy mikor Németországban a gazdi kezébe kellett adni a póráz végét, azért Judit szeméből is kicsordult egy könnycsepp.

264015_235868629869505_335861488_nJudit legnagyobb szerelme 2012-ben Iszap volt, akit egy bányatóból húztak ki, mert az iszapba ragadt. Hosszú, fájdalmas és gyötrelmes úton kísértük keresztül, hogy kiderítsük, mitől vannak rohamai, azonban végül Iszap úgy döntött, a Szivárvány-hidat választja a gazdis élet helyett. MJuditnak Iszap elvesztése volt az egyik legnehezebb idén, mégis rá gondol azóta is a legnagyobb szeretettel.

2012 volt a Vizslamentés első éve, 165 védencünk volt.

Ez elmondhatatlanul sok kutya, sok fájdalom és sok öröm, sok élet és sok szeretet.

Mi ezt kaptuk 2012-től, és titeket! Szeretjük azt hinni, hogy a Vizslamentés csapata nem csupán abból a néhány emberből áll, akik napi szinten harcolnak egymással és a világgal a kutyákért, hanem belőletek is, akik támogattok, követtek és szerettek minket! Köszönjük!

Legyünk 2013-ban is együtt, még többen, még több gazdis vizsláért!

Boldog új évet kívánunk!

Reklámok

Interakció

One thought on “A mi szívünkben, 2012

  1. <Kedves Vizslamentö Tündérek! <Könnyekkel a szememben olvastam a hireket, néztem a képeket, gratulálok a munkátokhoz, s mivel magam is egy 3 éves rövidszörü vizslakislány ( Panka) anyukája vagyok,igy a saját tapasztalatomból tudom , hogy a vizsla –AZ VIZSLA !!! Fogalom! Sajnos a kutyusunkkal én kevés idöt tudok eltölteni, orvosként dolgozom Ausztriában, de a férjem ,ö mindig magával viszi mindenhova, igy ha öszinte vagyok a kutyus jól el van kényeztetve,de megéri. Drága jó szüleim jóval a nyolcvan felett, imádják,mint egy unokát,s a számomra a csucs volt, amikor édesanyám azt mondta,hogy reméli nem kell a Pnkát elveszitenie, s Panka ezt mind tudja, érzi. Röviden: csináljátok tovább, s kérlek benneteket, küldjetek a következö cimre (9700 Szombathely ,Fö tér 17/3.em./15)egy postai csekket, vagy egy banki számlaszámot adjatok meg , ahova utalhatok támogatást. Sok szeretettel: dr. Hegyi-Balogh Judit A-3270 Scheibbs Schmelzergasse 17/4

    Posted by Istvn Hegyi | 2013/01/07, 12:06

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: