Vizsla

Az első születésnapunk

Egy évesek lettünk.

vizsla-logo-1.jpg
Ebből az alkalomból köszönetet kellene mondanunk hivatalosan mindenkinek aki munkánkat segítette. Nem akarunk hálátlannak tűnni, de név szerint nem sorolhatjuk fel szüleinket, jól felkészült és odaadó állatorvosainkat, ideiglenes befogadóinkat, segítőinket, más bel- és külföldi állatvédő partnereket, hisz annyira hosszú a lista, és félő, hogy valakit kihagyunk. Ráadásul köszönetet mondhatnánk az internet szolgáltatótól a telefonos cégekig, a patikus kisasszonyokon át a postai alkalmazottakig mindenkinek. Mivel a lehetetlenre nem vállalkozhatunk mi sem, így legyetek kedvesek ti mindannyian, akik vizsláink jobb életéért és sorsáért bármit is tettetek, egy őszinte és hálás szívvel teli köszönömöt fogadjatok el tőlünk! Köszönjük!

Az alkalom megkövetelné azt is, hogy statisztikákkal, grafikonokkal, misztikus számokkal bombázzuk az olvasót, de bejegyzéseink nem a száraz tényektől népszerűek, így most is tartózkodnánk ettől!

Most valami különlegessel szeretnénk meglepni titeket, ami nem csak minket, a munkánkat, a kutyáinkat mutatja be. Az elmúlt egy évet képekben és levelezőnkből szedegetett szösszenetekkel lehet talán a legjobban bemutatni. Így lesz ez egy őszinte vallomás.

Megalakulásunkkor ahhoz, hogy valóban elszántak legyünk, kellett a dac, a tenni vágyás és a hit! Soha nem volt titok, hogy korábban egy másik egyesületnél mentettünk vizslákat. Az onnan való kiválásunk mostani megalakulásunkkal esik egybe. Az alábbi vegyes érzelmi töltetű idézetek ekkorról származnak, és mind nagyon sokat segítettek az elmúlt egy évben, valahányszor csak megtorpantunk, hitünket vesztettük:

“Szeretnél te is fajtamentést játszani egy másik szervezeten belül…”
“A nulláról kell kezdened az új csapatoddal!”
“Nekünk te voltál, vagy és leszel az a hiteles személy, aki mögé bármikor felsorakozunk.”

És elkezdtük a fajtamentést valóban a nulláról, és tagadhatatlanul sokan felsorakoztak mögénk. De JÁTÉK korántsem volt ez az év!

Voltak szigorú megállapodásaink, és persze bármennyire is igyekeztünk őket betartani, olykor muszáj volt felrúgni őket. Így bár csak vizslákat mentünk, de abból minden fajtát, néha egy-egy keveréknek is segítettünk, erdélyi kopónak és még egy pulink is volt. Megígértük magunknak, egymásnak, a vizsláknak, hogy mindenki családban várhatja az álomgazdit, nem pedig rácsok mögött, kennelsoron. Bármennyire is igyekeztünk, egy kutyánk 5 napon át kénytelen volt kennelben élni.

Voltak jó és pocsék pillanataink. Voltak hisztik, veszekedések és elképesztő nevetések. Volt, hogy megtagadtuk egymást és a másik barátságát, ám végül mindig a józan ész és a vizsláink iránt érzett mérhetetlen szeretet győzött.
eveliiiin
Van egy olyan levelezésünk, ami stressz levezetésre szolgál. A címe az, hogy:………………. Ááááá! Felvállalhatatlan és arcpirító! Ezt inkább megőrizzük magunknak titokként! 🙂

A veszekedéseinknek se szeri, se száma, néha minősíthetetlen módon minősítettük egymás és magunkat is, de ezeket nem publikáljuk.

“Túl diplomatikus vagy :)” –és tényleg

“Könyörgöm! Mondd, hogy csak lemaradt az ékezet, és nem egy Evike nevű vizslánk lesz!!!!” -ennyire egy kutyával sem lehet kitolni! 🙂 –

“Evelin, könyörgöm, olvass e-mailt!” -van ami soha nem változik-

“Hát ilyet még nem pipáltam, b*szki.” -no comment-

“Remélem elküldted a jóbüdös…!” — “Nem, de oda gondoltam!”  -végre egyetértés van-

“Wooowwww, jó voltál :))))”  -egy kis elismerés-

“Ő azonnal reagál, véleményt nyilvánít, veszekszik.”  -ismerjük egymást-

“Az biztos előre visz.” — “De nem visz előre…”  -ellentmondások vonzása-

“Najó, álljatok meg. Minek mennék oda, mikor MOST mondtuk le a fuvarost? Nem értem.” -nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal-

“Kb olyan kimerült vagyok, mint a kocsim akksija.”
“Olyan az agyam, mint egy lesz*pott Kojak-nyalóka!” -végelgyengülés-

“Mit kell tennem, hogy mindig mindenki beírja a táblázatba a nyomorult orvoslátogatásokat…? Bármire hajlandó vagyok!!” – a kétségbeesett-

“Én ezt nem csinálom tovább, nekem ebből elegem van! Az összes vizsla csináljon, amit akar”  -néha feladjuk-
nodog

Eszelős dolgokat is műveltünk a vizslákért. Olyanokat, amikről utólag már tudjuk, másként is intézhettük volna. A két legeszetlenebb élethelyzet címszavakban:

1.,Nagymama temetése délelőtti program, délutánra a német nagykövetég vár tárt karokkal a munkánkról akarván beszélgetni. Egyik kutyánk rosszulléte miatt borul a jól megszervezett nap. Anyukák, taxisok, barátok bevonása, hogy a temetőből a torra, onnan a nagykövetségre érjünk, a szükséges dokumentáció meglegyen, a vizsla időben orvoshoz jusson, gyászruhából utcaiba mosdóban átöltözés. Ámokfutás, rémálom, kiborulás!

2., Egy végigdolgozott nap után, egy kellemes esti társasági vacsoránál, úgy este nyolc körül megtudtuk az “örömhírt”, miszerint legkésőbb 5 óra múlva Németországba kell utaznunk s ha dolgunkat elintéztük, természetesen fordulunk is vissza. Lázas készülés, telefonálás, 1600 km után pedig mi más, ha nem kiborulás.

Rendszeres időközönként tanácsot ülünk, hol itt, hol ott, mert hiába a telefon, az e-mail, van, amit csak személyesen lehet megbeszélni. Ezeket úgy hívjuk “szeánsz”, ha baj van: “válságstáb”.
meeting

Építettünk csapatot. 🙂
csapatépítés eger

Az Egri Vízilabda Klub vállalta vizsláink nagyköveti szerepét, még mindig köszönjük az élményt!
vízilabda

Jártunk német partnerünknél látogatóban, ahol sok-sok korábbi védencünkkel találkozhattunk, megható volt látni őket!
JG rendezvény

W.J. kapcsolatrendszerén keresztül lett angol partnerünk is, vezetőjük személyesen látogatott meg minket, és személyesen hozta ki Viktort az Illatos útról. Csak, aki maga is megfogja egy halálra ítélt kutya pórázát, az tudja, mi az az állatmentés.
Viktor

Kismillió rendezvényre voltunk hivatalosak, miknek megszervezése a napi teendők és gondok mellett sokszor nem volt gyerekjáték. Mindenkinek köszönjük, aki segített minket!
rendezvény

Az Állatok Világnapja alkalmából rendezett felvonuláson olyan sokan voltatok velünk, hogy teljesen meghatódtunk!
Állatok világnapja

Szerveztünk veletek közösen jónéhány sétát, amik egyre népszerűbbek lettek. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni, még rendszeresebben, még több mókával!
közös séta

Voltunk veletek bulizni. Erről nincs sok emlékünk. 😀
Buli

Sok gazdisodót megsirattunk.
sírás

177 kutya került hozzánk egy év leforgása alatt. Rettenetes szám! Ők mind bajban voltak, és mindössze egy maréknyi ember koordinálta sorsukat. Utólag visszagondolva magunk se gondoltuk volna indulásunkkor, hogy valaha ennyire hatékonyak leszünk. Mikor felvázoltuk, mi az a szám, amivel elégedettek lennénk, 120 kutyára gondoltunk. Kettős érzést vált ki a gondolat, mi történt eddig ezzel a 177 kutyával? És a többivel, akiknek nem tudunk segíteni…

29-en még a gazdira várnak!
gazdiravvvaaaar

Veszteségeink pótolhatatlanok. 8 vizslánk szaladgál a Szivárvány-hídon túl. Mindig hiányoznak!
Iszap

11 Angliába örökbeadott kutyánk majdhogynem “uradalmakon” él, halálosan el vannak kényeztetve!
UK

Német partnerünk 37 vizslát segített családba juttatni, és olyan életük van, amit minden vizsla érdemel(ne)!
JG gazdis

Sokszor azzal vádoltak minket, hogy csak külföldre adunk kutyát örökbe, nos az ő figyelmüket hívjuk fel arra, hogy 92 kutyának találtunk itthonúj családot!
itthoni

A telefon szinte a fülünkhöz nőtt, napi 70 hívás meg sem kottyan.
telefon

Olvasott és Evelinnél az olvasatlan levelek száma is gigantikus. Az elmúlt egy évben több mint 30.000 e-mailt váltottunk. Számoljátok ki, mennyi ez naponta…!

Mert emberek vagyunk, így dühöngtünk, sírtunk, nevettünk, szakítottunk, szerelmesek lettünk. Válságos pillanatban elhangzott a “Kutyát testközelből látni és érezni egy darabig nem akarok!” mondat is, és eltöprengtünk rajta, melyik halálnem lenne számunkra az ideális. Aztán persze vizsláztunk, méghozzá testközelből, és Dunának, Luppának se mentünk csalódottságunkban, de nevetgéltünk egymás vicces cipőin, körömlakkjain és a napi csip-csup ügyeken.
cipősköröm

Megoldottunk olyasmit is, ami ott és akkor lehetetlennek látszott, örömtáncot lejtettünk, miközben a stressz okozta gyomorgörcs tovaszállt, és büszkén zsebeltük be a dicséreteket minden létező nyelven:

-“Die Papiere und Passports sind in Ordnung…………………. Ich bin die Besser! 🙂
-“Hallo Prinzessin–)), Danke Evelin”

“A “HA” val kezdődő mondatok sz@rt sem érnek!”  – Állítja az egyik ismerősünk, ám mégis milliószor hagyta el a szánkat, hogy:

-ha meggyógyul, pezsgőt nyitunk…
-ha őt sikerül gazdához adnunk, koccintunk…
 -ha újra képes lesz rendesen járni, iszunk az egészségére…

Minden “ha”- val kapcsolatos teóriát megcáfolunk most, és pezsgőt bontunk! Egy év múlva pedig megtesszük ismét! Addig pedig megfelelő odaadással és alázattal igyekszünk minél többeknek segíteni! Én kívánok magunknak egy, az előzőnél problémamentesebb, gördülékenyebb és békésebb évet, még nagyobb és erősebb csapatmunkát, több türelmet egymáshoz, sok-sok segítőt, a vizsláinknak pedig ugyanennyi remek gazdit!

birthdayNektek pedig, akik az elmúlt évet vagy annak rövidebb-hosszabb részét így vagy úgy velünk töltöttétek, minket hol segítve, hol csak elviselve, kritizálva és támogatva, nektek örök hálával tartozunk, és reméljük velünk maradtok az elkövetkezendő években is!

Boldog születésnapot kívánunk minden vizslának!

Reklámok

Interakció

6 thoughts on “Az első születésnapunk

 1. Gratulálok! Fantasztikus munkát végeztetek, grátisz! Ezen nincs is mit tovább ragozni!
  Sok-sok vezsla köszönheti nektek az életét, boldogságát! Ez határtalan jóérzéssel és büszkeséggel kell, hogy eltöltsön benneteket, mert igenis meg kell élni az érzéseket!
  Biztos vagyok benne, hogy rettentő fárasztó lehet mindezt munka mellett végezni, de az is biztos, hogy mint motornak az üzemanyag, nektek ez kell, hogy boldogok legyetek!
  Kívánok további sok sikert, kitartást, egészséget, és határtalan jókedvet!

  Posted by Sikes Attila | 2013/01/18, 11:27
 2. Köszönjük!

  Posted by Névtelen | 2013/01/18, 12:52
 3. Vao….nagyon klassz! Köszönöm a küldést….jó munkát továbbra is! Ddddddddddddddddd…..
  Jutka

  Posted by Hegyi Jutka | 2013/01/18, 13:11
 4. Örülök ennek az őszinte tájékoztatásnak! Minden elismerést megérdemeltek! Óriási erőfeszitéssel nagyon hatékony munkát végeztetek. A fényképek, karjaitokban a vizsikkel, szivmelengető érzést keltenek. Nagyon drukkolok nektek! Minél több sikeres mentést ,nagy kitartást, türelmet,sok örömérzést és vidám csapatmunkát kivánok Nektek.Veletek örülök minden megmentett vizsláért.

  Posted by Zsuzsa Bodnárné | 2013/01/18, 14:03
 5. Ez a kedvenc blogbejegyzésem….:o)) Őszinte, vicces, vérkomoly.
  Csak csodálni tudlak Benneteket, pedig, kritikus Én-em erre ritkán vetemedik.
  Örülök, hogy a segítségetekre lehetek – hajrá Vizslamentés !!!!!!
  Változatlan szeretettel: Ildi + a vizslabanda

  Posted by Kovács Ildikó | 2013/01/18, 14:56
 6. Sok szeretettel köszöntünk Benneteket, további sikeres munkát kívánunk, ma este pedig jó szórakozást!
  Nagyon örülünk, hogy VAGYTOK!

  Posted by Névtelen | 2013/01/18, 19:18

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: