Rólunk

A Vizslamentés egy önkéntes, baráti alapon szerveződött csapat, mely céljául tűzte ki a rászoruló vizslák rehabilitációját és gazdához juttatását. Az Elveszett Állatok Alapítvány csoportjaként tevékenykedünk, hátunk mögött egy kiváló állatorvosi csapat áll.

Nem csupán magyar vizslákkal, hanem minden vizslafajtával törődünk. Német partnerszervezetünk segítségével szeretnénk minél több kutyának szerető otthont találni. Kutyáinkat minden esetben oltva, chipezve, kizárólag ivartalanítva vagy ritkább esetben ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe.

Elhivatott, de kis létszámú csapat vagyunk. Fajtamentő tevékenységünket állásunk, családunk és saját kutyáink ellátása mellett végezzük, önkéntes alapon.

Így előfordulhat, hogy a visszahívásnál vagy az e-mail válasz esetén elcsúszunk néhány órát, megértéseteket kérjük!

Mi az fajtamentés?

A fajtamentés a közhiedelemmel ellentétben nem kihalás szélén lévő fajták utolsó egyedeinek védelmével foglalkozik. Egyáltalán nem. Épp ellenkezőleg a vizsla népszerűsége, melyet leginkább fantasztikus jellemének és a Frakk mese iránti érzelmi kötődésünknek köszönhetünk, töretlen. Épp ez okozza a gondot. A nagy kereslet piacot teremt a felelőtlen szaporítóknak, aki előzetes tájékoztatás és a felelős gazda kiválasztása nélkül bárkinek adnak egy kölyök vizslát. A családok nagy részét felkészületlenül éri, mennyi törődést és kihívást jelent egy vizsla a családban. Nincsenek tisztában a fajta szellemi- és mozgásigényével, így az ilyen szaporulatok nagyrésze végül gyepmesteri telepeken vagy utcán köt ki.

 A fajtamentők feladata ezeknek a kidobott, megunt, sok esetben lelkileg és fizikailag is sérült kutyáknak megfelelő és végleges családot találni.

Reklámok

Interakció

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Írd be az e-mail címed, hogy azonnal értesülj legújabb bejegyzésünkről!

Csatlakozz a 50 követőhöz

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: